Avenyn
Avenyn Bar & Restaurang var tidigare en grekisk restaurang som hette Akropolis. Restaurangen behövde en totalrenovering och ett nytt inredningskoncept. Efter våra förstudier och intervjuer beslöts det att de behövde ett nytt namn och en ny visuell identitet. Önskemålen och förstudierna visade på att kunden ville ha ett koncept som skiljde sig långt ifrån det dåvarande grekiska temat. Menyn var väl genomtänkt för ett modernt och internationellt koncept, så vi skapade ett levande inredningskoncept med olika färgområden i en eklektisk metropolitan stil.
Kort fakta
  • Kundnamn Avenyn Bar & Restaurang
  • Adress Fredsgatan 43, Katrineholm
  • Uppdragets omfattning Inredningskoncept, visuell identitet, specialdesign, totalrenovering.
  • Area 85kvm
WOW säger kunderna när de kommer in! Sen springer de runt som kaniner och kollar överallt. Allt var så tydligt och strukturerat från början till slut och resultatet blev över förväntan. Jag kan varmt rekommendera Top Floor Inredningsarkitekter.
Gabriella Eineling/Ägare
Avenyn Bar & Restaurang, Katrineholm
Exklusivt bås för stort sällskap
Detta område var tidigare ett tomt utrymme med en bakdörr som ej användes. Vi såg snabbt att detta område kunde bli till en mysig loungeavdelning, på så sätt ökade vi också antalet sittplatser.
Arkitektritad skärm
En specialdesignad skärm vid dörren som skydd mot vind, samt avskildhet för dem placerade gästerna.
Visuell Identitet
Vi skapade det nya namnet 'Avenyn Bar & Restaurang' med en tillhörande visuell Identitet passande inredningskonceptet.
Upplägget och alla underlag från Top Floor var så proffsiga och tydliga, vilket underlättade enormt mycket i ombyggnationen.
Adam - Byggprojektledare
Avenyn Bar & Restaurang
Specialdesignad bar
Bardisken, förvaringen över bardisken och hyllorna bakom är arkitektritade till konceptet. Hela barområdet gjordes även större med ett bättre flöde för servering och avhämtning av mat.
Detaljerna gör helheten
I hela konceptet är det genomgående små detaljer såsom handtag på stolsryggar, mässingstassar på stolsben och andra små saker som bör upplevas på plats.
Blå Lagunen
Bakom den bärande väggen skapades den blå lagunen. Här kan man numera göra bokningar för lite större sällskap om man vill sitta lite mer privat för olika tillställningar. Arkitektritade skärmar och marmorhyllor med läderband pryder väggarna. Med denna nya planlösning utökades även antalet sittplatser.