Stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista
Stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista anlitade oss för att inreda personalmatsalen. Befintligt golv skulle vara kvar så vi fick arbeta i harmoni med det. Målet har varit att främja den psykosociala arbetsmiljön genom att skapa en genomtänkt och estetiskt tilltalande inredning med naturinslag, som samtidigt också bidrar till en lugnande och avstressande atmosfär.
Kort fakta
  • Kundnamn Stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista
  • Adress Borgarfjordsgatan 14, 164 40 Kista
  • Arkitektuppdrag Vi gjorde förstudier och intervjuer. Ritade inredningskonceptet. Projektledning. Hantverkartjänster för el, ombyggnation och montering av inredning.
  • Area 150 kvm
Vi är så nöjda med designen, funktionen och för att allt har gått så smidigt med Top Floor och deras hantverkare
Johan Hernman
Administrativ Chef
Belysning och gardiner
All belysning gjordes dimbar på olika brytare för olika ändamål, och i fönstren valde vi att pendla lamporna i olika nivåer för en bistrokänsla. Gardinerna från Kurage gör sig fantastiskt bra både dag och kväll. Kvistarna i gardin tyget knyter samman fint till borden i träslaget ask.
Inredning
Vi valde en modern och lugnande rosa, samt gråa toner till restaurangdelen. Planlösningen gjordes om med runda bord och mer flexibilitet, med möjlighet för långbord när behövligt. Vi placerade ut stora ljudabsorbenter för att få ner ljudnivån vilket blev otroligt lyckat. Mönstret i ljudabsorbenterna och i gardinerna med inslag från naturen matchar träslagen i bordsskivorna som är i ask.
Lounge
Vi skapade en restaurangkänsla med tillhörande loungedel så att personalen kan få ett bra miljöombyte. I loungen valde vi att återspegla den röda tonen i golvet för att stärka samhörighet med övrig inredning. Sköna fåtöljer och trendiga bord i ask placerades i lougen. En vägg byggdes mellan entré och lounge för en mysigare känsla.
Sittbås
Ett mysigt sittbås med rejäla soffor för de personal som föredrar lite avskildhet, eller för eventuella möten.
Miljöstationer
Helt nya miljöstationer på hjul i grått ansågs vara ett väldigt bra val, vi designade symbolerna för mer tydlighet. Väggen mellan entré och lounge skapade även en behagligare ljudnivå samt bättre trivsel och avskildhet då miljöstationerna står i ena entrén.